as time goes by...

>> Tuesday, May 12, 2009

I used to have lots of free time.
bukanlah terlalu banyak tapi sentiasa ada masa untuk yang itu.

I used to know what brand of speaker is best for my lappy, which version of software is good for this picture, or what's the latest game on earth.

I used to read a lot but now I don't seem to have the time anymore.
Novel The Kite Runner yang beli tahun lepas tu pun tak sentuh lagi okeh!
that's so not me.

Petang-petang, pusing-pusing sana-sini.
or weekends meredah jalan-jalan yang tak pernah lalu.
celah-celah kampung sana-sini.

Sekarang pun jalan-jalan juger, lebih dasat dan lebih jauh dari dulu.

tapi, ntah.
Memang la excited juger tapi tak terover excited macam waktu dulu.

zaman-zaman muda belia dahulu.

The feeling is like, you really really likes Barbie when you were young and berazam bila dah besar nanti, dah banyak duit, konon-kononnya mau beli sedozenlah benda itu.

Tapi sekarang bila dah besar, dah ada duit, tak teringin lansung dah pun.

macam satu peralihan zaman.

haish macam mana mau explain.

it's just different.
it's like now I see the world with different eyes, different angle.

gosh. perhaps I'm getting older.

It still feels like yesterday that I first jejakkan kaki kat MMU tuh when the truth is it's almost 10 years now...

the first time that I jejakkan kaki kat rumah Dahlia...

the bittersweetsour memories...


'remember Aida? lori Boy? Ina? Kandang? pakcik Ayam? etc etc...

ahaks.
tough.
but those were among the best days of my life ^ ^

man... how time flies!

Nothing to lose though.
I've enjoyed life to the fullest =p

2 comments:

aidainora May 14, 2009 at 5:37 PM  

i will never never forget those ppl...very special memories yg sometimes buat aku senyum sorang2..yeah sometimes really mis dat old time...dgn ina,boy,kemboja,ina naik lori boy..hahaha..pakcik ayam..ahahahaha...merepek sungguh!
apelaa citer derang sume skarang yer

++ Fasha ++ May 24, 2009 at 11:17 PM  

AIDAINORA :
seriesly aku pon kekadang senyum sesorang tau kalo ingat kenangan dulu2. memang best ah. apa kabo la agaknya diorang skrg kan..

*cam tak caya dah dekat 10 tahun sume tu berlalu kan aida =p

Blog Widget by LinkWithin

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP