Ciki... in memory.... T_T

>> Sunday, November 22, 2009

The saddest day of my life.
I lost Ciki, my pet iguana...

The bestfriend that I've ever had in my entire life!

Rindunya hati ini Ya Allah...
Engkau sahaja yang Maha Mengetahui...


I cried like mad sejak tau dia mati tadi pagi.
A lots of sad things happenned in my entire life tapi aku tak pernah sedih begini teruk.

This is worse.
Much much worse.

I can't breath.
Macam ada rasa tersekat di kerongkong.
...

I'm sorry that I can't be a good guardian for you.
I'm sorry that you have to suffer like this...


Ya Allah... berilah aku kekuatan ya Allah...

Ya Allah, Engkau mungkin menarik satu cinta dalam diri ini..... satu cinta yang tak ternilai olehku..... tapi Engkau telah beri berpuluh-puluh kasih sayang yang aku syukuri Ya Allah... Sesungguhnya setiap yang berlaku itu pasti ada hikmahnya yang tersembunyi...

Berikanlah aku kekuatan Ya Allah...


Waktu aku menaip ni teringat pada dia kerana selalunya dia akan sibuk-sibuk kacau duduk atas keyboard ni sebab it is his most favourite place...

Tiap malam dia akan tido dengan aku.
And tiap pagi, dia wajah pertama yang aku nampak.....

And dia sangat suka makan megi yang aku masak.
And biskut Jacobs Weetmeal...
Kelam-kabut dia datang kat aku kalau dia nampak aku makan benda tu.

And now I couldn't even bear to look at his photos.
I will definitely broke down and cry!

Sesungguhnya aku sangat-sangat rindu padanya...
He has been there as long as I can remember.
Thru thick and thin...
Thank you dear for those 4 wonderful years...
I miss u so much Ciki!... T_T

Ya Allah...

1 comments:

raptorarena April 27, 2010 at 9:47 AM  

pet iguana..?

waaaaaaaahhhhhhhhh...

Blog Widget by LinkWithin

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP