Congrates dear Boy~

>> Saturday, June 20, 2009

huarggghhh akhirnya aku suda kembali berweekend di rumah neh.

The last few months adalah sangat hectic oke.
Every weekend balik kampung.
ngecat rumah baru, pindah barang sikit-sikit, prepare itu ini, etc etc.
very the penat.

Time Angah nak kawin tu my parents bole pulak sibuk nak pindah rumah padahal last year baru je pindah rumah yang kami duduk sekarang nih. Tatau pun rumah yang ineh mau dijual or disewakan je nanti.

*apa motif pindah rumah setahun sekali ntah.

Arini baru berpeluang ngemas rumah di sini, basuh baju semua.
very the blissful oke.

Anyway, congrates to my dear brother for his convocation.
Wednesday, 27th May 2009.
UiTM Shah Alam.

And he's getting engaged this coming August.
1st of August 2009 to be exact.

fuh. sangat banyaklah event dalam keluargaku tahun ineh.




Angah takde dalam gambar sebab time ni dia still kat Sarawak.
Boy confirmkan tarikh konvo last minute and Angah pulak dah book flight balik sini 29hb tu so memang takleh nak buat apa la kan.




oh ye. kitorang naik bas dari tempat parking ke Convocation Hall.
Kelakar jugak la sbb kitorang kan dah lama betul tak naik bas especiallynyer my mum ngan abah.

And aku makai kasut dinner time tu sbb kasut aku bole pulak putus tali dia sehari sebelum tu. Nak beli baru tak sempat pulak. Nasib baik bwk kasut spare.

haih.

Tapi dah namanya kasut dinner so mmg la tujuannya utk bawak pegi dinner je kan bukan untuk berjalan-jalan.

Maka, apabila kasut 4 inci dibawak berjalan-jalan, hasilnya ialah kaki yg melecets yang amats and rasa cam nak patah skali.

very the berpeluh + panas terik nak pitam oke time konvo tu.
maklum la muka kena panas seminggu skali je ^-^

Aku dah 2x pun pegi konvo time Angah and time aku dulu.
So mmg dah boleh agak la cuacanya yang begini.
tapi nape ntah tiap kali pun lupa bawak payung, lupa bwk sunglasses.
buku nak alas kat kepala pun takde.

penyudahnya, kepala aku sakit sampai malam and kaki aku melecet berminggu-minggu tak baik.

-----

uppss. lupa.
Congrates to my dear frens yang selamat melangsungkan majlis perkahwinan dan pertunangan beberapa minggu yang lalu.
5/6/2009, 6/6/2009 dan 13/6/2009.
My opismate Asmah (Muar) and Norjanna (Pahang)...
To Fizah, who is my pen-pal dari umur 10 tahun dulu, belajar satu universiti, selamat menjalani hidup berumahtangga buat kamu berdua...

To Maton and fiancee, selamat bertunang ya.

dear, dear friends... life is truly a long winding road.
but once in a while, along the winding road, love gives us a fairy tale.
'kan?

.
.
.

2 comments:

green apple June 21, 2009 at 9:16 PM  

ehh tetiba ramai pulak yang pindah rumah tahun ni ek.


tu la, saper kata malaysia gawat?

hahahha.

13may June 24, 2009 at 8:29 PM  

eh! layout baru...

nampak sgt dah lama tak mai sini :D

Blog Widget by LinkWithin

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP