My Sis's Wedding

>> Wednesday, June 10, 2009



and... she's married!
yey!

on a beautiful night of 6th June 2009, adikku ineh suda selamat bergelar Pn Nurul Faezah, isteri kepada En Azlan...
*congratulations dear sister ^-^

Pagi tu, ada satu majlis lagi di rumah kami, which I will tell u later.
After the morning event, dalam pukul 2 lebih gitu, ngemas-ngemas semuanya dan lepas Isya' berlansunglah upacara pernikahan di rumah...




Tak sedeh lansung sebab sangat ramai orang di kiri kanan.
Aku rasa kalau nikah di masjid baru la terasa sedeh-sedeh sikit kot.
Sebab kat Johor ni ada chapter untuk Keluarga Sakinah, yang selalunya bisa melelehkan airmatalah. Tapi sebab tok imam tu buat lawak banyak sangat, maka majlis nikah pun jadi penuh dengan gelak ketawa sajer.

Then, lepas nikah, ada persembahan kuda kepang.
Very the saspen lah.
Tapi bagus jugak la sebab benda ni semua adat yang dah lama orang tak buat.
Sambil tu ada Majlis Berinai.
Very sweet oke time tepung tawar tu.
Aku dan si dia terpaksalah jadi pengapit terjun.
The MC was very good sebab dia banyak experience handling large functions.
Lebih kurang pukul 2 pagi barulah majlis selesai and pukul 3 pagi baru kami tidur.




The next day, semua dah siap-siap untuk Majlis Bersanding.
Pengantin makai serba merah gitu.
My fav color.
And our family wore purple.
My sis cakap kitorang sajer nak sabotaj dia sebab time berinai dia pakai baju purple, kitorang pakai baju merah. Time bersanding dia pakai merah kitorang sibuk nak pakai purple.
Very the tak ikut tema nih.




And tomorrow we're going to Ipoh for the Majlis Bertandang.

-----

Banyak lagi sebenarnya yang aku nak citer ni tapi suda sangat menat.
Besok-besok la ye.

7 comments:

Mienamei June 11, 2009 at 11:09 AM  

kongret kat adek ko..
lawa la dia ade iras2 fasha sanda pakai tudung. untung la hubbi dia :P

weh ko plak bile ni? penat da tunggu

aidainora June 17, 2009 at 11:42 AM  

ha ah weh, cam fasha sanda sket..takde gamba2 lgkah? tak puas nengok

++ Fasha ++ June 17, 2009 at 12:18 PM  

MIENAMEI :
thanks ina..
pak andam dia mmg best kot tu yang maveles je dia mekap ^-^

*aa aku? hehe tunggu...

AIDAINORA :
gambo mmg byk sbb aku kan sangat suke ngambil2 gambar ineh. tapi cam tak sempat lak nak uplod byk2.
nanti2 yek

Faizah June 18, 2009 at 10:31 AM  

oo, dah tunang ek, nampak gambo kt friendster, cantik giler

++ Fasha ++ June 18, 2009 at 12:29 PM  

FAIZAH :
ahaks. thanks faizah.
and congrates to u too. dah ader mr hubby yer skarang ^-^

garfu June 18, 2009 at 6:06 PM  

Rin, upload la manyak2... i asik masuk blog u taw, kot2 u ada update.

+ Fasha + June 21, 2009 at 9:39 PM  

GARFU :
hai cik ann. adekah mengetuk dulang paku serpih nih. bukan ke kamu pon tak mengupdet blog =p

Blog Widget by LinkWithin

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP